Přínos solární energie v domácnosti

Elektřina je v dnešní době nejvyužívanější typ energie. Když se rozhlédnete kolem sebe – kolik spotřebičů energie napočítáte? Telefon, počítač, světla, moderní kuchyňské spotřebiče, robotický vysavač, sušák ručníků v koupelně a mnoho dalších. Všechny využíváme denně. Jak pomůže nasytit tyto spotřebiče solární energie?

Jaké jsou přínosy solární energie

Co získáte pořízením vlastní fotovoltaické (solární) elektrárny?

  • Vlastní energie ze slunce pomůže nasytit “žrouty” energie.
  • V domácnostech, kde je ohřev užitkové vody řešen elektrickým bojlerem a vytápění elektřinou, solární energie znatelně sníží účty za energii.
  • Využijete-li tento obnovitelný zdroj energie, uděláte něco pro naši planetu a vyrobíte si vlastní ekologickou energii přímo v místě její spotřeby.
  • V případě využití systému s funkcí BACK-UP získáte záložní zdroj energie pro napájení nezbytných systémů v domě.
  • Posílíte svou nezávislost na cenách energií – dodavateli elektrické energie, dřevu, plynu apod.
  • Vytvoříte domov, kde se budete cítit bezpečně.

A to rozhodně za tu investici stojí. Co říkáte?

Investice do využití solární energie

I nejmenší domácí fotovoltaická elektrárna dává investorům velký smysl. Sluneční energie je v tomto systému využívána primárně pro ohřev teplé užitkové vody a je to realizace (čistě ekonomicky) s nejrychlejší návratností. Pořídíte ji za cenu od 69 000 Kč. Pro běžnou rodinu počítejte s návratností v horizontu 7 let. Když svítí slunce, vyrábí energii, která ohřívá zásobník s teplou užitkovou vodou. Zásobník a počet panelů je navržen v rovnováze tak, aby výroba v nejjasnějších dnech byla skutečně dobře využita.

U větších realizací s bateriemi je čistě finanční návratnost částečně prodloužena. A to zejména proto, že v letním období obvykle energie přebývá. Přispěje ale k Vašemu komfortu a bezpečí, jak jsme si uvedli výše. Případné přebytky využijete na klimatizaci, ohřev vody v bazénu, bazénovou filtraci či jiné energeticky náročné koníčky. Největší systémy Vám pak přinesou určitou míru bezpečnosti, kdy baterie pokryjí (ve vazbě na jejich kapacitu) až několik hodin plné spotřeby, nebo chod všech kritických technologií v domě, které nesnáší výpadky, až několik dnů. Takže pokud se Vám v obýváku prohání endemické druhy ryb třeba z jezera Tanganika, pak je FVE s bateriemi jasná volba 🙂

Pokud se chystáte stavět a řešíte pořízení všech technologií do domu komplexně, určitě počítejte s námi. Pořizovací náklady možná nejznámějšího systému na vytápění nemusí být zrovna nejvýhodnější. Rozhodnete-li se pro naše řešení, pak za stejnou cenu můžete od nás pořídit více technologií – třeba zrovna vytápění a záložní zdroj energie. Obraťte se na nás. Poradíme a spočítáme i dotace.

Kde nejvíce díky solární energii ušetříte

Jaké jsou největší odběry energie ve Vaší domácnosti? U nás a našich zákazníků jsou to nejvíce tyto:

  • ohřev teplé vody (bojler)
  • praní a sušení prádla
  • provoz myčky nádobí
  • topení
  • klimatizace

U některých spotřebičů při systému bez bateriového úložiště využijete odložené starty či dokonce jejich ovládání pomocí telefonu, kterými jsou moderní spotřebiče již v základu vybaveny.

Věděli jste, že díky malé domácí fotovoltaické elektrárně s produkcí energie 2,5 MWh/rok si ročně můžete ohřát 70 000 litrů vody, 1 750x se vysprchovat, vyprat 3 500x prádlo, nebo uvařit přes 200 000 šálků kávy?

K čemu využít BACK-UP

Při pořízení solární elektrárny s bateriovým úložištěm získáváte navíc funkci BACK-UP. Ta pomůže zajistit napájení kritických a jiných nezbytných systémů v domě například při výpadku dodávky energie od dodavatele. Co všechno patří k místům, která byste chtěli mít neustále zabezpečená?

  • lednička, mraznička
  • čerpání vody
  • akvárium
  • zabezpečovací a kamerový systém
  • internetové připojení

Zaujal Vás náš článek a chcete využít dotace a navrhnout od nás vhodné řešení? Neváhejte nás poptat.

Zadat nezávaznou poptávku

Přidat další přílohu

Přihlášení k odběru novinek