Proč mít zimní ochranné aplikace?

Otázku v titulku by si měl položit každý, kdo chce mít bezpečnost své nemovitosti pod kontrolou. Nejedná se ale jen o nemovitost a její okolí, jde také o bezpečí kolemjdoucích.

Stejně jako v jiných oblastech života i zde platí – prevence je důležitá a může vám ušetřit peníze a řadu starostí.

S tím, jaká bude zima a kolik napadne sněhu nebo kam až klesne nebo vystoupá rtuť teploměru, nic neuděláte. Stejně tak s tím, že v důsledku teplotních výkyvů přes den dochází k odtávání sněhu či ledu a v noci k následnému zamrzání vody v kritických místech konstrukce, potrubích i hydrantech nebo na komunikacích. Co ale ovlivnit můžete je to, jak se na sníh a mráz nachystáte. 

Ručně nebo automaticky

V zásadě máte na výběr dvě možnosti. Tou první je sledovat předpovědi počasí, vstávat brzy ráno a kontrolovat, jak je venku. Když bude potřeba, teple se obléct, vzít rukavice, hrablo, škrabky, posypový materiál nebo žebřík a bez ohledu na to, jak vám zrovna je nebo jestli někam spěcháte, všechen sníh, námrazu nebo rampouchy ručně odstranit. Když pomineme zbytečnou námahu a nemožnost v předstihu naplánovat odstranění sněhové nadílky nebo námrazy, je tady otázka bezpečí. Lézt v zimě po žebříku a odstraňovat rampouchy z okapů nebo led ze střechy je nebezpečné jak pro vás, tak i vaše okolí, v případě vyšších a hůře přístupných střech je to navíc prakticky nemožné. Zajistit si plošinu sice možné je, ale levné to zrovna není a chvilku to trvá. To samé se týká i odstraňování námrazy nebo sněhu.

Spolehlivá a efektivní prevence proti škodám

Je tu ale i druhá možnost – neřešit až následky, ale zajistit si spolehlivou a účinnou prevenci zimních problémů pomocí elektrických topných kabelů s regulací. Ty poskytují protimrazovou ochranu za jakéhokoli počasí a fungují zcela automaticky – systém spíná na základě aktuální teploty (a případně i vlhkosti). Nemusíte se tak o nic starat, situace je neustále monitorována pomocí spolehlivých čidel.

Tato prevence je účinná proti všem nejčastějším zimním potížím – zabrání zamrzání okapů a detailů střech, vyhřívá venkovní plochy, chrání potrubí i technologické ohřevy. Instalace a provozování takovýchto systémů je navíc ekonomicky výhodná – pořizovací i provozní náklady na tento systém jsou obvykle nižší než případné opravy poškozených částí střechy či náklady na mechanické zásahy v případě nastalých problémů. Se zabezpečením venkovních ploch úzce souvisí rovněž odpovědnost za škody vzniklé v souvislosti s neudržovaným povrchem komunikace v majetku fyzické či právnické osoby.

Co všechno dokáží ochránit elektrické topné kabely s regulací?

Je toho opravdu hodně, co v zimě dokáží ochránit. Jsou to vpustě, světlíky, úžlabí i okraje střech, atiky a vikýře. Zabraňují tvorbě rampouchů a chrání kolemjdoucí před padajícím ledem. Dokáží zabezpečit průchodnosti odtokových cest, zabrání tak zatékání do objektů a poškození fasády či samotných žlabů. Zajistí i sjízdnost či schůdnost povrchů za každého počasí 24 hodin denně, třeba šikmých vjezdů do garáží, chodníků, schodů, vratových pojezdů nebo pojezdů a lávek pro chodce. Ochrání i potrubí v nevytápěných garážích nebo potrubí uložené v zámrzné hloubce, stejně tak zabezpečí vodovodní kohouty i vodovodních či odpadní potrubí v zámrzném prostředí proti zamrznutí. 

Hlavní benefity zimních ochranných aplikací od nás:

  • Bezpečnost 24 hodin denně / 7 dnů v týdnu / 365 dní v roce
  • Plně automatický provoz (nemusíte se o nic starat)
  • Přesná regulace 
  • Ekonomický provoz
  • Pro rezidentní i komerční objekty
  • Technické řešení na míru
  • Maximální komfort 
  • Úspora času
  • Dlouhá životnost

Pokud vás naše zimní aplikace zaujaly, zašlete nám svoji poptávku. Zdarma provedeme obhlídku a připravíme řešení na míru na základě zaměření. Od nás pak dostanete technické a cenové řešení.

Zadat nezávaznou poptávku

Přidat další přílohu

Přihlášení k odběru novinek