Využijte stávající podmínky NZÚ do 30. 6. 2023

S napětím jsme očekávali zveřejnění výhledu NZÚ pro rok 2023. Ministerstvo životního prostředí (MŽP) k tomuto tématu dnes vydalo tiskovou zprávu. Nejdůležitější informace, které se nyní týkají zejména současných stavebníků, Vám přinášíme v tomto článku. O dalších novinkách Vás budeme opět informovat.

Enormní zájem o dotace z programu NZÚ

Zájem o dotace z programu NZÚ je v současnosti enormní. Jak uvádí tisková zpráva, tak ,za poslední rok a půl, od října 2021, celkový počet přijatých žádostí dalece přesáhl jejich počet za předchozích 7 let´. Zpráva dále uvádí, že ,zájem se logicky projevil u nenáročných opatření s okamžitým efektem´. K tomu samozřejmě patří i instalace domácích fotovoltaických elektráren, u kterých byl zaznamenán ,trojnásobný meziroční nárůst´.

“Příjem žádostí ve stávající etapě Nové zelené úsporám bude ukončen 30. června 2023. Všem žadatelům, kteří mají rozpracované projekty dle stávajících podmínek, doporučuji, aby své žádosti podali do konce června letošního roku, nabádá Petr Valdman.”

Rada všem stavebníkům – zajistěte si dotaci žádostí do 30.6.2023

Totéž doporučujeme všem současným stavebníkům i my, pokud máte rozpracované projekty:

Zažádejte o NZÚ do 30.6.2023. Zajistíte si tak dotaci za současných podmínek.

Snižte energetickou náročnost svého domu a šetřete životní prostředí

Přínos dotačního programu je nesporný. Dle MŽP mimo jiné energetická krize v roce 2022 přinesla velké množství žadatelů o dotaci s cílem snížit energetickou náročnost. K těmto opatřením patří nejen významné zateplování, ale také instalace obnovitelných zdrojů energie – fotovoltaických elektráren. Mnoho opatření již bylo zrealizováno. Díky tomu také dochází k významnému šetření životního prostředí. Podílejte se na tom i Vy!

U nás zadáte kalkulaci snadno a během 10 minut pomocí mobilní aplikace a spolehlivou realizaci. Zboží máme skladem a montážní kapacity vyhrazené.

Výhled NZÚ na rok 2023

Nástin vývoje novinek v oblasti NZÚ v letošním roce vykresluje graf umístěný níže. Hlavní body týkající se našich zákazníků jsou:

  • 24.3.2023: zveřejnění výhledu Ministerstvem životního prostředí
  • březen – duben 2023: finalizace podmínek pro období od září 2023
  • duben 2023: rozšíření NZÚ Light o fotovoltaické elektrárny
  • květen 2023: podpora bytových domů
  • konec května 2023: rozšíření programu pro mladé rodiny “Oprav dům po babičce”
  • 30.6.2023: ukončení příjmu žádostí za stávajících podmínek
  • červenec – srpen 2023: technická přestávka
  • září 2023: nová etapa – zahájení příjmu žádostí dle nových podmínek NZÚ

O dalších nových skutečnostech v programu NZÚ, které by měly být představeny během jara, Vás budeme průběžně informovat. Naše energetické specialistky situaci okolo NZÚ monitorují. Sledujte pravidelně náš Blog nebo pro ještě více informací od nás náš Facebook.

Zdroj informací: Tisková zpráva Ministerstva životního prostředí ze 24.3.2023: Dotace na úsporné bydlení budou dostupné více domácnostem. MŽP chystá změny v Nové zelené úsporám

Zadat nezávaznou poptávku

Přidat další přílohu

Přihlášení k odběru novinek