Nový pokojový termostat v naší nabídce

Neustálé zvyšování nároků na úspory energií, zpřísňování zákonů týkajících se využívání energií, požadavky zákazníků na příznivější pořizovací ceny produktů i za cenu komfortu a v dnešní někdy až přetechnizované době zájem o produkty jednodušší na ovládání. Zpracování požadavků přineslo nový pokojový termostat TREO H Push 223, který uvádíme na trh.

Tento pokojový termostat je určený pro elektrické podlahové vytápění. Vhodný je například tam, kde dříve sloužil kdysi jeden z nejprodávanějších pokojových termostatů s vypínačem a otočným kolečkem pro nastavení teploty. Původní jednoduchý termostat více funkcí sice neumožňoval, ale pro ovládání podlahového topení staršími rezidenty například v koupelnách a na toaletě staršími rezidenty byl dostačující. Nyní by již ale nesplňoval zákonné požadavky (Ekodesign). TREO H Push 223 si využití najde také v rekonstrukcích.

Funkce termostatu TREO H Push 223

Pokojový termostat TREO H Push 223 (obj. č. 2045) si zachovává jednoduchost, ale zároveň je vybaven několika dalšími funkcemi a splňuje EKODESIGN.

Splnění podmínek Ekodesignu, přesněji řečeno se jedná o splnění nařízení komise EU č. 2015/1188 o Ekodesignu podlahového vytápění, díky kterému je eliminován enviromentální dopad způsobovaný plýtváním energie.

  • týdenní program nebo ruční režim
  • funkce otevřené okno
  • dětská pojistka
  • adaptivní funkce
  • teplotní limity (umožňuje použití pro dlažby i dřevěné podlahy)
  • kompatibilita s externím čidlem

Adaptivní funkce je funkce adaptivního startu vytápění, kdy po několika dnech od spuštění tato funkce automaticky vypočítá, o kolik dříve je potřeba zapnout vytápění, aby bylo včas dosaženo požadované teploty.

Další možnosti termostatu TREO H Push 223

Termostat umožňuje regulaci ve 3 režimech:

  • podle teploty podlahy
  • podle teploty prostoru
  • jako regulátor výkonu

Balení obsahuje termostat s integrovaným prostorovým čidlem, kabelové podlahové čidlo a 2 vyklápěcí krytky. Krytku lze zvolit libovolnou dle vlastní preference – s okénkem, nebo plnou. Krytka se vyklápí směrem dolů. Pokud je někdo citlivý na jakékoliv světlo v ložnici, může využít krytky bez okénka, která displej zcela zakryje.

Termostat je možné napojit na libovolné externí čidlo (i stávající, pokud se nahrazuje pouze termostat u stávajícího podlahového topení) a naměřenou teplotu v místnosti je možné zkalibrovat.

V případě funkce podle nastaveného plánu lze vždy dočasně jednorázově jednoduše nastavit manuální režim (ruční zvýšení/snížení teploty). Tato změna potrvá do příštího časového úseku nastaveného v programu a indikace dočasného režimu se zobrazí na displeji.

Informace zobrazované na displeji

Informace zobrazované na displeji jsou odvislé od nastavení termostatu, zda pojede v režimu manuálním, dle plánovaného programu, pomocí jakých čidel bude teplota regulována, či zda bude regulováno pomocí výkonu, zda bude využita dětská pojistka apod.

Níže na fotkách je vidět:

  • nastavení dle programu – ikona hodin
  • čas, kdy termostat přejde do další fáze plánu
  • indikace, že podlaha aktuálně topí – ikona tří vlnovek
  • nastavená teplota v aktuálním časovém úseku

Termostat umožňuje 2 varianty zobrazení informací na displeji “LCD1” – nastavená teplota a hodiny, “LCD2” – nastavená teplota a naměřená teplota.

Naměřenou i nastavenou teplotu lze vždy zobrazit v Menu.

V klidovém režimu má termostat displej ztlumený. Při programování či nastavování termostatu se stisknutím libovolného tlačítka aktivuje podsvícení displeje. Při neaktivitě se podsvícení automaticky vrátí do ztlumení.

Stavíte nebo rekonstruujete? A budete mít elektrické podlahové vytápění topnými kabely? Případně máte podlahové topení již desítky let a rádi byste staré termostaty nahradili? Pokud ano a nejste si jisti, jaký pokojový termostat zvolit, nechte to na nás. Doporučíme to nejvhodnější přímo pro Váš projekt. Kompletní návrh technického řešení připravíme zdarma do 2 pracovních dní.

Pokud se chcete zatím jen podívat a získat letmý přehled, nabídku našich pokojových termostatů najdete také v našem e-shopu.

Zadat nezávaznou poptávku

Přidat další přílohu

Přihlášení k odběru novinek